Valmennusryhmästä tukea kolesteroliarvojen alentamiseen

Tiesithän, että veren kolesteroliarvoihin voi vaikuttaa omilla elintavoilla? Yksi keskeisimmistä vaikuttavista tekijöistä on luonnollisesti ruokavalio. Ruokavaliolla voidaan pienentää veren kokonaiskolesterolia 10-15 prosenttia – parhaimmillaan jopa 30 prosenttia. Kolesterolin alentamisen tavoitteena on ehkäistä valtimoiden tukkeutumista ja siitä johtuvia verenkiertohäiriöitä muun muassa sydämessä ja aivoissa. Härmämedin uudessa ryhmävalmennuksessa käydään läpi kolesterolia alentavan ruokavalion keskeiset asiat.

Valmennusryhmä on tarkoitettu asiakkaille, jotka haluavat kokeilla kohonneen kolesterolipitoisuuden alentamista elintapojaan muokkaamalla.

”Kolesterolin hoitaminen aloitetaankin usein juuri elintapoja tutkailemalla, ja onkin tärkeää, että meillä on tarjolla matalan kynnyksen käytännönläheistä ohjausta”, toteaa Härmämedin ravitsemusterapeutti Diana Haldin.

Seuraavat kolesteroliryhmät alkavat Härmämedissä helmikuussa. Mikäli kolesteroliarvojesi on todettu olevan koholla ja olisit kiinnostunut ryhmästä, ole yhteydessä omaan työterveyshoitajaasi.

Ruokavalio kuntoon pala kerrallaan

Valmennusryhmässä tutustutaan ruokavalion kulmakiviin neljässä osassa. Etätapaamiset kestävät puoli tuntia, joista parikymmentä minuuttia on varattu asian esittelylle ja loppuaika kysymyksille. Valmennuskertoja on siis yhteensä neljä, ja etätapaamiset järjestetään noin joka toinen tai joka kolmas viikko.

”Suurin aihekokonaisuus ryhmän valmennuksessa on kolesterolia alentava ruokavalio. Näin laajaa kokonaisuutta ei tarvitse toki yhdellä kertaa ottaa haltuun”, lupaa Haldin.

”Aihe pilkotaan neljään osaan ja valmennuskertojen välissä pääsee jo toteuttamaan muutoksia omaan ruokavalioonsa. On tärkeää saada luotua uusista elintavoista rutiinit, jotka sopivat omaan arkeen.

Haldin muistuttaa, että kolesterolin hallinnassa ja terveyden ylläpitämisessä ratkaisee ennen kaikkea kokonaisuus.

”Kolesteroliin vaikuttavat esimerkiksi ruokavalion rasvan laatu, kuitu ja hiilihydraattien laatu. Hyviä reseptejä voi etsiä esimerkiksi sydanmerkki.fi-verkkosivustolta”, Haldin vinkkaa.