Ohjeistus tartuntatautipäivärahaa ja koronatestausta varten

Hyvinvointialueella on siirrytty myös Covid-19 infektion osalta normaaleihin sairauspoissaolokäytäntöihin.

Covid-19 leviämistä ei voi enää eristämispäätöksin estää, joten näitä päätöksiä tarvitsee enää tehdä erittäin harvoin. Käytännössä ei siis tehdä, vaan asia hoidetaan normaalilla sairauslomakäytännöllä.

Tartuntatautipäivärahan saaminen edellyttää PCR-testiä. Testauskriteerit ovat tiukentuneet, eikä testejä juuri enää oteta, muuta kuin tietyissä tilanteissa. Ja vaikka näyte olisi positiivinen, ei potilasta enää eristetä, eikä viranhaltijapäätöstä tehdä. Tartuntatautipäivärahaa ei siis enää saa.

Tämä ohjeistus on tullut Hyvinvointialueelta Terveys- ja sairaanhoidon palvelut toimialuejohtaja Tiina Perältä

Jatkossa emme enää Härmämedissä tee Koronan PCR-testejä. Noudatamme Hyvinvointialueen linjausta. Siirrymme siis normaaliin sairauslomakäytäntöön koronan osalta.

Jos kotitestauksessa on tullut positiivinen tulos koronatestissä ja potilaalla on yskää ja yleisvointi alentunut, (kuumetta, voimakasta tukkoisuutta) suosittelen kirjoittamaan 3-5 päivää sairauslomaa. Työntekijä voi myös omailmoituskäytännön puitteissa olla omailmoituksella pois työstään 3-5 päivää. (yrityskohtainen) Jatkoarviot ohjataan lääkärille.