Härmämedin työterveystiimi vahvistuu kahdella erikoislääkärillä

Seuraavien kuukausien aikana saamme tiimiimme lisävahvistusta kahden pitkän linjan ammattilaisen verran. Marraskuun alussa yleislääketieteen erikoislääkäri ja työterveyslääkäri Risto Sutinen aloitti pitämään kahtena päivänä viikossa vastaanottoa, joka tässä kohtaa keskittyy lähinnä sairausvastaanottoon. Risto on pitkään tehnyt töitä työterveyshuollon parissa.

Lisäksi ensi vuoden alusta alkaen työterveyshuollon erikoislääkäri Riitta Åkerman aloittaa kokoaikaisena työterveyslääkärinä yksikössämme. Riitta on monille Härmämedin asiakkaille jo tuttu, sillä hän on työskennellyt meillä aikaisemminkin pari vuotta takaperin.

”Nämä muutokset ovat erittäin tervetulleita, sillä nyt meillä on todella hyvä tilanne lääkäriresurssin suhteen. Asiakkaillamme on mahdollista päästä yhä nopeammin lääkärin vastaanotolle”, kertoo Härmämedin ylilääkäri Sanna Kottari.

Täydennyksen myötä Härmämedillä työskentelee yhteensä neljä työterveyshuollon erikoislääkäriä, kokenut työterveyslääkäri sekä pitkäaikainen yleislääkäri. ”Kaikille ovat tuttuja työterveyshuoltoon liittyvät asiat, kuten työkykyneuvottelut. Tämä tietenkin myös helpottaa paljon moniammatillisten tiimiemme työskentelyä. Tarvetta sairaanhoidollisiin tehtäviin on erityisesti ollut viime aikoina, kun flunssakausi on pahimmillaan ja koronatilannekin jälleen heikentynyt. Pystymme nyt yhä vahvemmin vastaamaan näissäkin asioissa työikäisten tarpeisiin”, kertaa Kottari.

Vaikka sairaanhoitokäyntejä pystytään toteuttamaan nyt paremmin, pääpaino pysyy silti työterveyshuollon perustehtävissä myös jatkossa.

Kauhavan hyvinvointikeskuksessa on joulukuun alusta alkaen kahtena päivänä viikossa Härmämedin lääkäri paikalla. Työterveyshoitajan tai työfysioterapeutin vastaanotto on auki jokaisena arkipäivänä. ”Kauhavan toimipisteellä toiminta on startannut oikein mukavasti, siellä on täysi tohina päällä ja meidät on otettu siellä oikein hyvin vastaan”, Kottari iloitsee.