Härmämedin Evijärven toimipiste palvelee matalalla kynnyksellä

Härmämedi haluaa olla mahdollisimman lähellä asiakkaitaan ja satsata mahdollisuuksien mukaan ennakoivaan työterveyshuoltoon. Konkreettinen esimerkki tästä on Evijärven toimipiste, jossa Härmämedin työterveyshoitaja Anni Luoma palvelee tiistaisin ja torstaisin.

”Palvelukirjo käsittää tehtävät, joita sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotolla muutenkin tehdään”, kuvailee Luoma.

Evijärven toimipisteelle on kätevä piipahtaa lähiseudulta, mikäli on tarvetta käydä esimerkiksi laboratoriokokeissa tai terveystarkastuksessa. Työterveyshuollon palvelut omalla paikkakunnalla säästävät rutkasti asiakkaiden aikaa, sillä talvisin Evijärveltä saattaa vierähtää tuntikin Ylihärmään ajellessa.

”Kynnys vastaanotolle tulemisessa on pienempi, kun vastaanotto on lähellä. Lääkäripalveluja emme Evijärvellä tarjoa, mutta vastaanotollani voi ensin käydä arvioimassa hoidontarpeen, niin ei tule ainakaan turhaa reissua Ylihärmään.”

Ennakoiva työ tärkeää poissaolojen vähentämisessä

Härmämedi haluaa pitää kynnyksen palveluidensa käyttämiseen matalana. Näin vaivat eivät turhaan pitkity ja työssä poissaolot veny tarpeettomasti.

”Moneen vaivaan ja ongelmaan pystyttäisiin puuttumaan jo varhaisessa vaiheessa. Tässä ennakoivassa työssä hoitajan arvion saaminen on tärkeässä roolissa”, toteaa Luoma.

Suuri osa Evijärven toimipisteen asiakkaista on lähiseudun maanviljelijöitä. Vuodenvaihde onkin Luoman luotsaamalla Evijärven toimipisteellä kiireellisintä aikaa.

”Maanviljelijöiden vuosittaiset terveystarkastukset tehdään usein loppu- ja alkuvuodesta, kun peltotyöt eivät pidä kiireisenä”, Luoma kertoo.