Ensiapukoulutuksesta apua niin hätätilanteisiin kuin vaaratilainteiden tunnistamiseen

Tiesitkö jo, että me Härmämedillä tarjoamme työterveyshuollon lisäksi ensiapukoulutusta osana yhteistoimintaa? Vaihtoehtoja kursseille löytyy useita ja sisältöä pystytään räätälöimään asiakasyrityksen tarpeiden mukaan. ”Yleisimpiä kursseja ovat SPR Ensiapukurssi EA 1®, SPR Hätäensiapukurssi 8 t® sekä SPR Hätäensiapukurssi 4 t®”, Härmämedin Ensiapukoulutuksista vastaava työterveyshoitaja Sirpa Lehtimäki kuvailee tarjontaa. Koulutuksia voi toteuttaa toiveiden mukaan kokonaisina päivinä tai esimerkiksi useamman aamupäivän kokonaisuutena.

Kaikilla kursseilla käydään läpi hätäensiapuun liittyvät taidot, mutta laajemmissa koulutuspäivissä on mahdollista paneutua paremmin esimerkiksi työpaikkakäynneillä arvioituihin tapaturmariskeihin. ”Esimerkiksi yrityksissä, joissa on paljon altisteita, on hyvä käydä läpi niihin liittyviä ensiapu- ja ennaltaehkäisytaitoja”, toteaa Lehtimäki.

Ensiaputaitojen merkitys on suuri niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. ”Vahingot, tapaturmat ja sairauskohtaukset eivät katso aikaa tai paikkaa, joten perustason ensiaputaidot ovat mielestäni kansalaisoikeus- ja velvollisuus”, pohtii Lehtimäki ja jatkaa: ”Työnantajalta on hieno ele olla tarjoamassa mahdollisuutta kehittää työntekijöidensä ensiaputaitoja, ja toisaalta myös osaavasta henkilöstöstä on hätätilanteessa heille suurta hyötyä.”

Kurssit ovat hyvä paikka pysähtyä pohtimaan myös vaaratilanteiden ehkäisyä. ”Työterveyshuollossa haluamme aina tuoda mukana myös ennaltaehkäisevän näkökulman koulutukseen. Kursseilla onkin hieno huomata, että osallistujat alkavat myös itse hahmottamaan ja ennakoimaan vaaratilanteita”, Lehtimäki kertoo.

Lisätietoja koulutuksista saa ottamalla yhteyttä joko yrityksen omaan työterveyshoitajaan tai suoraan koulutuksista vastaavaan Sirpa Lehtimäkeen. Kerromme mielellämme lisää ja kartoitamme juuri teidän tarpeisiinne sopivia vaihtoehtoja!